Educatie/lezing voor op scholen

Graag zetten wij ons in om kinderen iets nieuws te leren. Wij bieden hierin ook meerdere opties aan:

Roofvogels in het wild
Graag leren wij kinderen leuke feitjes over roofvogels en uilen in het wild. Zoals hoe zijn ze gebouwd en over welke eigenschappen en vaardigheden beschikken ze. Natuurlijk ervaren de kinderen ook zelf hoe het is om met Gizmo te vliegen of kunnen ze ervaren wat een goede samenwerking met een wild dier kan brengen.

Biodiversiteit
We kunnen niet ontkennen dat het inmiddels een hot item is en dat er veel wordt gesproken over biodiversiteit. Voor heel veel is biodiversiteit dan ook een belangrijk onderwerp om te bespreken met kinderen. Het is tevens zo breed en uitgebreid dat veel mensen niet weten waar ze moeten beginnen. Graag begeleid ik jullie op een ontdekkingstocht in de natuur.

Op pad in de natuur
In de natuur is zoveel te beleven en te zien. Een wandeling samen met de studenten kan hun open stellen voor de kleine wonderen van de natuur.  Op zoek naar bijzondere planten, diersporen of insecten bekijken. Studenten leren op een andere manier te kijken na de natuur. Aan de slag met de telefoon met ObsIdentify om meer van hun omgeving te leren.

Honingbijen en imkerij
Imkeren is een van de oudste ambachten. Daarbij is de honingbij wel een insect wat veel bestudeerd is door de mens. En het kleine beestje is werkelijk een wonder waar onze imker Willemien heel veel over kan vertellen. Uiteraard komen we graag met fascinerende spullen uit de imkerij langs op scholen om meer te vertellen over de honingbij.

Wij hopen met onze educatieve programma's bij kinderen de grote liefde voor de natuur aan te wakkeren. 

Wij komen graag langs bij scouting groepen, scholen en overige. Neem contact met ons op voor meer informatie.