Wie zijn wij?

Beeing Nature zet zich in voor de natuur op verschillende vlakken. Zo onderhouden wij ongeveer 50 bijenkasten op verschillende locaties, verspreid door Zuid Limburg, en vinden wij het belangrijk om ook de omgeving er om heen op deze plekken zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor zowel honing bijen als solitaire bijen.
Door middel van workshops en demonstraties proberen wij mensen bewust te maken van het belang van de natuur en zijn biodiversiteit. Op onze eigen manier hopen we dit met wat humor en leuke feitjes kennis over te brengen.Willemien
Willemien heeft altijd een grote interesse in dieren gehad. Als klein kind bracht ze veel tijd door in het bos waarbij ze vaak eekhoorns, buizerds, herten en konijnen deed spotten. In 2014 is ze begonnen met een opleiding tot paraveterinair die ze succesvol heeft afgerond in 2018. Tijdens haar opleiding is ze op stage in contact gekomen met imkeren en valkenieren en deze nieuw gevonden passie heeft haar nooit meer los gelaten.
In 2016, 2017 en 2018 heeft ze tijdens haar valkenier stages bij verschillende valkeniers heel veel ervaring en kennis opgedaan en schafte in 2018 dan ook haar eerste vogel aan: een Bengaalse oehoe genaamd Gizmo.
In 2017 heeft zij de imker cursus gevolgd en afgerond, tegelijk heeft Willemien op school een imker project opgezet waarbij ze onder begeleiding van een docent gingen imkeren. Hier heeft ze met een drietal mede studenten een leuk project aangekoppeld waarbij ze naast de opleiding ook een cursus heeft gevolgd omtrent apitherapie.


Gizmo
Geboren op 17 maart 2018, opgehaald door Willemien op 12 april. Gizmo is dus nog redelijk jong maar heeft al heel wat meegemaakt in zijn leven. Zo heeft hij al heel wat workshops gegeven, meegedaan aan een korte film van Jan Verdijk, genaamd Wild, inmiddels al drie keer in de krant gestaan, meegelopen in verschillende historische optochten en gevlogen op de RSW 2019 in Limburg.
Gizmo komt graag op locatie en vliegt ook graag naar de hand van kleine kinderen.


Bijen
Binnen ons bedrijf hebben wij heel wat dames in dienst die hard werken om de heerlijke zoete nectar te verzamelen en tot honing te verwerken. Het welzijn van onze dames staat voorop en wij imkeren dan ook op een duurzame manier.

Wat doen wij?

Als bedrijf zijn wij gestart met het onderhouden van bijen. Onze honing kun je proeven en kopen bij BEEing Pure. En wij zijn gestart met het geven van workshops en demonstraties met Gizmo. Maar Gizmo kan natuurlijk veel meer en doet ook graag foto en film werk of trouwringen aanvliegen.

Uiteraard hebben wij ook nog mooie toekomst plannen die helemaal passen binnen de visie van ons bedrijf. Zolang we maar samen werken met dier en natuur, dan zijn wij in ons element.

De naam Beeing Nature vinden wij dan ook wel heel goed gekozen. Beeing in service for Nature, Beeing with Nature, Beeing there for Nature. Wij zullen ons blijven ontwikkelen en blijven inzetten voor flora en fauna.