Ambassadeur Biodiversiteit

Gepubliceerd op 26 mei 2022 om 17:50

Eind vorig jaar ben ik begonnen met de cursus vanuit de Nederlandse Bijenhouders Vereniging tot Ambassadeur Biodiversiteit.  In april heb ik de cursus met succes afgerond. En dat wilt alleen maar zeggen dat er meer werk aan de winkel is. Tijdens de cursus hebben we enorm veel handvaten gekregen hoe we informatie kunnen opzoeken en welke wegen we kunnen bewandelen om een locatie meer biodivers te maken.

Als afsluiting van de cursus moest iedereen een eindopdracht maken. Ik had voor de opdracht gekozen om dit te betrekken op mijn eigen scouting groep Titus Brandsma Maastricht. Bij het scouting gebouw zit ook een tuintje waar zeker enorm veel potentie zit. Educatie vind ik een enorm belangrijk punt, en door het samen te doen met de kinderen krijg je niet alleen een stukje bewustwording, maar zijn de kinderen ook weer lekker bezig in de natuur.  In mijn opdracht had ik een verwijzing gedaan naar de thuis editie van de Kids Party, waarbij ik dus de vraag kreeg om ook daar iets over te vertellen. 

Tijdens de cursus kwam ik er vooral achter dat ik echt nog mijn plantenkennis vooral verder mag uitbreiden. Dus op zoek gegaan naar hoe we dit kunnen aanpakken. Redelijk wat mensen in de cursus groep hadden een achtergrond in groenvoorziening en bezitten daarmee een enorme planten kennis maar ook kennis over het snoeien en onderhouden van het groen. Dus van het een kwam het ander en ben ik eens gaan rond kijken. En toen struikelde ik over een cursus tot hovenier. Dus de volgende stappen zijn gezet om meer kennis te vergaren.  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.